SlideshowSlideshowSlideshowSlideshowSlideshowSlideshowSlideshowSlideshowSlideshowSlideshowSlideshow

Fotball

Frister et skoleår med fotball på timeplanen?  Da har vi et godt tilbud her i makrellfotballens landsdel, Sørlandet!

Timeplan og innhold

Linjefag

 • Fotballøkter
 • Basistrening
 • Allsidighet (andre aktiviteter for variasjon / avlastning)
 • Gøyale småkonkurranser 

Aktuelle turer

 • Treningsleir på Kanariøyene
 • Fotball - og golftur til Danmark
 • Fotballtur til England
 • Besøk til fotballklubbene IK Start og Jerv. Kamper på Sør-Arena hører med.
 • Ulike turer med Multisport

Hva holder vi på med?

Fotballøktene foregår hovedsakelig på kunstgressbanen som ligger like ved skolen. På vinterstid benytter vi oss av den lokale idrettshallen og trener etter Start i Sørlandshallen. Noen økter vil bli ledet av en eller flere Startspillere.

I tillegg til rene fotballøkter (opptil 4 økter per uke), blir det også lagt opp til faste økter med grunntrening (styrke, utholdenhet og bevegelighet) samt andre idrettsaktiviteter (for variasjon og avlastning). 

Velger du denne linjen, får du disse opplevelsene med på kjøpet:

 • Mange og gode fotballøkter med vekt på teknikk, taktikk og samspill
 • Turneringer og kamper mot andre lag (folkehøgskoler, internatskoler samt div. klubblag)
 • Treningsleir i sol og varme på en kanariøy (Fuertaventura)
 • Vi samarbeider med fotballklubben IK Start, og får sjansen til å bli bedre kjent med både spillere, Sør Arena og hvoran apparatet rundt en toppklubb fungerer.
 • Seminarer med bl.a. fageksperter og kjente idrettsprofiler
 • Fotballtur til England
 • Skolen har nytt moderne styrkerom (165m2), nyoppusset gymsal og svømmebasseng. I gangavstand ligger et flott idrettsanlegg og idrettshall. Vi har også treningsøkter i Sørlandshallen vinterstid
 • I nærområdet er det lysløype, skiskytterarena, klatrevegg, rafte-/padleelv og godt joggeterreng
 • En utstyrspakke bestående av eget draktsett, treningsdress og en fotball av ypperste kvalitet er inkludert i skolepengene

Vi har gode treningsmuligheter; både på skolen og i nærområdet.

Klubbesøk

I løpet av året vil vi besøke fotballklubber i nærområdet. Blant annet tar vi turen til Sør Arena og IK Start for å møte trener/spillere. På Sør Arena vil det klassiske oppgjøret mellom linjene Fotball og Multisport utkjempes.Vi vil også stifte nærmere bekjentskap med det nyopprykkede 1. divisjonslaget Jerv og det opprykksjagende 2. divisjonslaget Fløy (som for øvrig er kjent for fanklubben Rægestimen med sine solide røster og godt over 100 skrevne supportersanger...) 

Treningsleir på Kanariøyene

Når temperaturen daler og høstmørket senker seg over Norge, reiser vi til sol og varme på kanariøya Fuerteventura. Der sjekker vi inn på et velrenommert sportsresort med et imponerende utvalg fasiliteter og treningstilbud. Mellom frokost og lunsj gjennomfører vi fotballtrening, og etterpå kan du fritt benytte deg av ulike trenings-/aktivitetstilbud – eller du kan slappe av på stranda eller ved et av bassengene. Senere på dagen blir det lagt opp til fellesaktiviteter/-opplevelser. Ellers kan det nevnes at maten serveres i form av buffetmåltider, og at øyas nest største by ligger en liten taxitur unna (4 km).

Hvorfor akkurat Fuerteventura?

 • Fasilitetene. I tillegg til fotballbane har dette stedet nær sagt alt du kan tenke deg av idrettsanlegg og aktivitetstilbud. Det er en sandstrand på området samt flere svømmebasseng. Dessuten er standarden på resortet meget bra.
 • Avgrenset område. Klassen blir ekstra godt sammensveiset etter denne treningsleiren, og vi tror det teller positivt at hotellet og alle fasilitetene er på et avgrenset område.
 • Klima. Vi reiser i oktober, og da er vi langt på vei garantert sol og gode temperaturer.
 • Maten. Det er buffet til alle måltider. Buffeten er svært innholdsrik og delikat. Selv den mest kresne gane finner noe godt å spise her!

Utgifter knyttet til linja

Linjekostnader for 2017 / 2018: 21 000 kroner.

Studieturer

I tillegg til linjeturene som Fotball skal reise på (England, Danmark og Kanariøyene ++), får du også muligheten til å reise på felles studietur sammen med andre elever på skolen. Fellesturene arrangeres samtidig, og du kan velge mellom én av de følgende fire turene: Hovden-Oslo*, Budapest, Kenya og Ecuador (les mer om priser og turinnhold på tursidene)

*Hovden-Osloturen er inkludert i skolepengene, og det medfølger ingen ekstra kostnader

 Kjekt med gode treningsfasiliteter

 >

 

Dette sier tidligere elev
Andreas Norum Andreas Norum

Hvorfor valgte du å gå på fotball?

Jeg har en lidenskap for fotball. Enten det er å se på eller å spille selv, så synes jeg det er veldig morsomt.

Hva liker du best ved å være elev på Fotball?

Det må være fellesskapet sammen med klassen. Man blir godt kjent med så mange flotte mennesker.

Hvordan fungerer undervisningen?

Undervisningen er for det meste praktisk, det foregår ofte under treninger noe som er veldig greit, også har vi møter før kamper hvor vi diskuterer taktikk.

Hvordan har du utviklet deg i løpet av året?

Selv så har jeg blitt mer utadvendt og trygg på meg selv i sosiale settinger. Jeg føler at jeg kan by mye mer på meg selv nå enn før.

 

Hva har du lært i løpet av året?

Jeg har lært mye forskjellig, men det viktigste må være at jeg har lært endel om meg selv i løpet av året og hvordan man skaper et godt fellesskap med andre.

Hvorfor skal noen velge Fotball på Folkehøgskolen Sørlandet?

Man bør velge fotball på FHS Sørlandet, fordi man blir veldig godt kjent med fantastiske mennesker og fokuset i hverdagen er det man selv liker å gjøre. I tillegg til dette er det noen fine turer til Spania og England hvor man opplever masse.