Preikestolen i solskinn

Preikestolen er et av Norges mest velkjente og spektakulære turistmål, og siden det befinner seg like i "bakgården" vår, tok vi turen. På forhånd hadde elevene på Internasjonal fått øve seg på en liten minitopp her på Birkeland, med tilhørende bål med pølse og pinnebrød, så de følte seg nok godt rustet til den noget lengre turen til Preikestolen.

Tirsdag pakket vi soveposer og turklær i bilene og vendte snuten mot Stavanger. Der fikk vi en lynomvisning i Norsk Oljemuseum, pizza og litt fritid før vi dro videre til overnatting på en barneskole i Bjørheimsbygd. En koselig kveld med prat i soveposene, en liten eventyrstund og en natts søvn senere, så var vi klar for tur.

Med sol fra skyfri himmel og kuldegrader, ønsket høsten oss velkommen på beste måte, og turen opp på fjellet var slitsom, men utvilsomt verdt det! Plutselig var det flere som forstod den norske fascinasjon for å gå lange og strevsomme turer i fjellet - utsikten fra Preikestolen er ubeskrivelig vakker.

SISTE INNLEGG