Kick-off for bærekraft og aksjonslæring!

For tredje året på rad er skolen med og har bærekraft og aksjonslæring på dagsorden. Dette er et fellesprosjekt initiert av folkehøgskolekontoret sentralt i Oslo, sammen med Framtiden i våre hender.

I år er over 50 skoler med på prosjektet. Og fokuset er å inspirere elevene til å tenke på hva som er bærekraftig utvikling. Det er et godt kjent faktum at vi i Norge forbruker ressurser i et veldig stort tempo. Vi må bremse ned på forbruket. Hvordan kan vi gjøre dette?

For å bli inspirert til dette, og sette tankene i sving, fikk vi besøk av ei engasjert ung dame fra Oslo ved navn Frida Ottesen som driver miljøblogg og holder inspirerende foredrag om å ta vare på miljøet vårt og sørge for en rettferdig fordeling av ressursene våre. Spesielt opptatt var hun av klesindustrien og rettighetene til menneskene som lager klærne vi kjøper. Det ble et sterkt møte med ei ung dame som virkelig hadde fått kommet på innsiden av tekstilindustrien og skyggesidene ved de billige klærne vi kjøper på butikken.

Alle elevene våre vil i løpet av året bli involvert i dette arbeidet. Alle linjer skal finne sitt eller sine fokusområder når det kommer til temaet bærekraft.

Det blir spennende å se hva årets prosjekt munner ut i!

SISTE INNLEGG