ALL-IN på sigthseeing

Soloppgangen i Brekkestø er et fantastisk skue! Det fikk ALL IN oppleve før de dro videre til en annen Sørlandsperle, nemlig Flekkerøy (ca. en mil fra Kristiansand). På Flekkerøy kjørte vi rundt og besøkte ulike plasser, og vi hadde med oss Oddgard Pedersen som guide. Oddgard er en attraksjon i seg selv – med sin enorme kunnskap, sitt enestående engasjement, glimtet i øyet og ikke minst sin kraftige røst! I tillegg til å se og høre om øyas natur og historie, fikk vi oppleve fiskemottaket, garnbøteriet og barneskolen.

En undersjøisk tunnel forbinder Flekkerøy med fastlandet. Rett i utkanten av tunnelen på fastlandssiden, ligger et kanonmuseum. Vi hadde en stopp her på veien hjemover, der vi tok en kikk på verdens nest største kanon montert på land. Tyskerne stod bak denne kanonen under 2. verdenskrig, med en rekkevidde på 55 km (halvveis til Danmark).

SISTE INNLEGG