Fotball

Fotball tilbyr et år med mange gode fotballopplevelser på og utenfor banen. Du får utvikle deg selv som spiller teknisk, taktisk og som lagspiller. I tillegg reiser vi på fotball- og treningsturer i inn og utland. Det kan ikke bli bedre!!!

Timeplan og innhold

Linjefag

 • Fotballøkter
 • Basistrening (styrketrening, utholdenhet og bevegelighet)
 • Seminarer med spesialister innenfor aktuelle temaer

Aktuelle turer

 • Treningsleir på Kanariøyene
 • Fotball - og golftur til Danmark
 • Fotballtur til England
 • Besøk til fotballklubbene IK Start og Jerv. Kamper på Sør-Arena hører med.

Hva holder vi på med?

 • Hverdagene består i mange og gode fotballøkter (opptil 4 økter) med vekt på teknikk, taktikk og samspill. Vi legger også inn noe tester og en del gøye småkonkurranser.
 • Det kommer til å bli en del kamper og turneringer mot andre lag (folkehøgskoler, internatskoler samt div. klubblag)
 • I tillegg til fotballøktene blir det lagt opp til faste økter med basistrening (styrke, utholdenhet og bevegelighet), samt noen andre idrettsaktiviteter (for variasjon og avlastning)
 • I løpet av året vil vi besøke fotballklubber i nærområdet. Blant annet tar vi turen til Sør Arena for å møte trener/spillere og for å se hvordan apparatet rundt en toppklubb fungerer. På Sør Arena vil dessuten det klassiske oppgjøret mellom linjene Fotball og Multisport utkjempes. I tillegg drar vi på samme måte til klubben Jerv i Grimstad.

 

Fasiliteter

 • Vi benytter i hovedsak kunstgressbanen som ligger like ved skolen. Der er det en idrettspark med både 11- og 7-er bane. På vinterstid bruker vi Sørlandshallen, den lokale idrettshallen og vår egen gymsal.
 • Skolen har et moderne styrkerom (165 m2), nyoppusset gymsal og svømmebasseng.
 • I nærområdet er det lysløype, skiskytterarena, klatrevegg, rafte-padleelv og godt joggeterreng.

Turer

Fotballtur til England

Et stort høydepunkt er når vi drar til England for å oppleve den gode stemninga rundt premier league-kamp. Vi har de siste årene dratt til enten London eller Liverpool som utgangspunkt for kamper.

Treningsleir på Fuerteventura

Når høsten kommer og temperaturen daler, reiser vi til sol og varme på kanariøya Fuerteventura. Der gjennomfører vi fotballtreninger på en god kunstgressbane mellom frokost og lunsj. Resten av dagen benytter vi oss av de ulike trenings-/aktivitetstillbud som er på det velrenommerte sportsresortet vi har sjekka inn på, eller vi slapper av på stranda eller ved et av bassengene.

Tidlig på året drar vi til Danmark sammen med hele skolen. Der har vi vanlige fotballøkter på gress, og prøver oss på både fotballgolf og vanlig golf. I tillegg blir det en del andre aktiviteter. (squash, tennis, minigolf, bowling…)

Vi har gode treningsmuligheter; både på skolen og i nærområdet.

Kostnader

Linjekostnader for 2018 / 2019: 21 000 kroner.

Studieturer

I tillegg til linjeturene som Fotball skal reise på (England, Danmark og Kanariøyene ++), får du også muligheten til å reise på felles studietur sammen med andre elever på skolen. Fellesturene arrangeres samtidig, og du kan velge mellom én av de følgende fire turene: Hovden-Oslo*, Budapest, Kenya og Ecuador (les mer om priser og turinnhold på tursidene)

*Hovden-Osloturen er inkludert i skolepengene, og det medfølger ingen ekstra kostnader

 Gode treningsfasiliteter

 

 

Dette sier elevene
Andreas Norum Andreas Norum

Hvorfor valgte du å gå på fotball?

Jeg har en lidenskap for fotball. Enten det er å se på eller å spille selv, så synes jeg det er veldig morsomt.

Hva liker du best ved å være elev på Fotball?

Det må være fellesskapet sammen med klassen. Man blir godt kjent med så mange flotte mennesker.

Hvordan fungerer undervisningen?

Undervisningen er for det meste praktisk, det foregår ofte under treninger noe som er veldig greit, også har vi møter før kamper hvor vi diskuterer taktikk.

Hvordan har du utviklet deg i løpet av året?

Selv så har jeg blitt mer utadvendt og trygg på meg selv i sosiale settinger. Jeg føler at jeg kan by mye mer på meg selv nå enn før.

 

Hva har du lært i løpet av året?

Jeg har lært mye forskjellig, men det viktigste må være at jeg har lært endel om meg selv i løpet av året og hvordan man skaper et godt fellesskap med andre.

Hvorfor skal noen velge Fotball på Folkehøgskolen Sørlandet?

Man bør velge fotball på FHS Sørlandet, fordi man blir veldig godt kjent med fantastiske mennesker og fokuset i hverdagen er det man selv liker å gjøre. I tillegg til dette er det noen fine turer til Spania og England hvor man opplever masse.