Internasjonal - Catch Norway

(International Course - Norwegian language and culture)

- norsk språk og kultur

Click here to read information in english.

Dette er et tilbud til deg som vil lære norsk på kort tid og som ønsker å få kjennskap til norsk kultur og samfunnsliv. Internatlivet gir unike muligheter for dette. Vi har elever fra mange forskjellige land.

Timeplanen

Linjefag (15 t / u)

  • Norsk språk og samfunn
  • Kulturformidling

INNHOLD

På Folkehøgskolen Sørlandet skal du få mulighet til å vokse og utvikle deg både faglig og som menneske i et internasjonalt samfunn. I internatet, under måltider, på turer, gjennom musikalarbeid, lek og undervisning, blir du bedre kjent både med andre mennesker og deg selv. 

I tillegg til å lære språk, ønsker vi å gi deg innsikt i og forståelse for norsk kultur og samfunn - musikk, mat, politikk, tradisjoner, kulturskatter og natur – og vi vil gjerne lære mer om det landet og den kulturen du kommer fra.

Her på folkehøgskolen bruker vi en språkopplæringsmetode som heter suggestopedi. Det er en morsom, intuitiv og gledesfylt måte å lære språk på. Undervisningen er først og fremst lagt til rette for deg som er nybegynner i norsk, men også for deg som har begynt å lære, men ønsker å repetere og sementere det du kan. Vi fokuserer mye på det muntlige, slik at du raskt kan begynne å forstå og snakke med nordmenn.

Vi anbefaler å være med på det som skjer på fritiden sammen med de andre elevene – dette vil gi deg mange anledninger til å høre norsk og øve på å snakke med norske elever.

 

I tillegg til det faglige fokuset i klassen vil vi også få mange utvalgte smakebiter av Norge og spesielt Sørlandet.
  • Preikestolen
  • Skjærgården
  • Museer
  • Fjelltur
  • Småturer i nærområdet
  • Konserter med norske artister

Fellestur til Kambodsja

Hele skolen reiser på en fantatisk opplevelses -og dannelsesreise til Kambodsja! Dette blir et eksotisk møte med et veldig annerledes land - Dette må du bare glede deg til!

Pris 2020-21

Linjekostnad: 8 500 kroner.

Totalpris for hele skoleåret: 106 800 kroner. Les mer om økonomi.