Smak og Behag

Det er fantastisk gøy å lage mat! – På Smak og Behag vil du få den erfaringen og kunnskapen som skal til for å lykkes på kjøkkenet. Tenk, fremover er det du som skal lage mye av maten du spiser – hvor greit er det da ikke å bruke et år på å lære og lage god og sunn mat?

Du får kombinert et folkehøgskoleår med nyttig lærdom for livet! Alle setter pris på god mat – tenk på alle de sultne magene – inkludert din egen – som vil bli imponerte over dine kommende ferdigheter på kjøkkenet!

Vi fokuserer på det grunnleggende, og vi setter ingen krav til forkunnskaper når det kommer til matlagingen.

Dette står på menyen:

  • Sushi
  • Vårruller
  • Konditorfaget
  • Pizzabaking i skikkelig ovn
  • Sanking / høsting / Fisking
  • Mat til enkelt friluftsliv, med og uten stormkjøkken
  • Eplepressing
  • Kakebaking
  • 3-retters middager
  • Gjærbakst
  • Gulasjsuppe
  • Krabbefiske og fisketeiner
  • Restemat og bærekraft
  • Julekaker
  • Vegetarmat
  • Snacks
  • Fersk sjømat, rett fra fiskebåten
  • Dessert!
  • Sjokolade, marsipan, karamell …

Vi har et topp moderne skolekjøkken med 5 basestasjoner og et eget trivelig spiserom! Vi lager mat sammen med klassen vår, men vi vil også få mulighet til å vise frem talentet vårt på skolens storkjøkken. Klart vi skal lage mat til de andre elevene! – Det er nemlig lett å bli populær blant andre elever på Smak og Behag ;)

Vi kommer til å krydre hverdagene med gøyale bakekonkurranser, gårdsbesøk og utflukter til sørlandske spesialiteter som Sørlandschips og Hennig Olsen is.

Kanskje vi har lyst til å lage noe som vi ønsker å selge? Er vi motiverte, kan vi starte skolens egen kafé – hvor overskuddet går til skolens bistandsprosjekt!

Fellestur til Kambodsja

Hele skolen reiser på en fantatisk opplevelses -og dannelsesreise til Kambodsja! Dette blir et eksotisk møte med et veldig annerledes land - Dette må du bare glede deg til!

Pris 2020-21

Linjekostnader: 21 000 kroner

Totalpris for hele skoleåret: 122 000 kroner. Les mer om økonomi.