Worship- New York

- Bli inspirert!

Fokus på Worship, felleskap, din tro og hvordan utvikle deg som musiker/artist. Mye tid til samspill! Konserter, studietur til New York, studioinnspilling, hovedinstrumenttimer med svært dyktige musikere. Topp moderne musikkutstyr.

  • Bli med bak kulissene i Hillsong Manhattan og flere andre kirker i New York
  • Mye tid til samspill med hovedfokus på Worship, men også noe popmusikk
  • Låtskriving med blant annet Christian Ingebrigtsen og David André Østby
  • Bli en bedre sanger/musiker – undervisning i hovedinstrument
  • Delta på konferansen Lovsang.no med kjente lovsangsledere fra hele verden
  • Være med på øvelser i Hillsong og mulighet til å bli en del av miljøet der 
  • Proft musikkstudio står til din disposisjon

Linjelærer Torbjørn Brennum er en erfaren musiker med lang fartstid i musikkbransjen. Han er musikalsk leder for Hillsong Kristiansand og spiller også jevnlig for artister som blant annet Maria Mena og Maria Arredondo. Torbjørn er utdannet trommeslager med piano som biinstrument, men spiller alle bandinstrumenter. I tillegg til å være en dyktig musiker, er Torbjørn opptatt av musikkglede og å skape et inkluderende fellesskap.

I løpet av året vil vi få med oss flere konsertopplevelser, både i New York og her hjemme i Norge – både som publikum og som utøvere. Et av mange høydepunkter vil være når vi reiser på turné. Hele skolen setter også opp en stor musikal (trykk her for mer informasjon). Her kan du være med i blant annet: Band, dans og kor pluss mye mer.

Studietur til New York

Linjelærer Torbjørn har et stort nettverk i New York både i musikkmiljøet og i ulike kirker som har bruker til å lage et svært innholdsrikt og inspirerende program.

Dette er noe av det vi vil oppleve: Hillsong Manhattan, spille gatekonsert i Harlem, Juilliard School, konserter med internasjonale artister, Mophonics Studio, kirkebesøk, Empire State Building, Ground Zero, Brooklyn Bridge, Frihetsstatuen, pluss mye mer.

Valgfri fellestur

I perioden før påsken reiser hele skolen på 4 fellesturer, hvor du velger 1 av følgende 4 turer; EcuadorKenya, Budapest eller Hovden/Oslo. Turen velges når skoleåret er kommet i gang (les mer om priser og turinnhold på tursidene).

Let go - musikkvideo

Sjekk ut klasserommet og musikkstudioet vårt

 Musikkstudioet

Kostnader

Linjekostnad for 2019 / 2020: 22 000 kroner.

Totalpris for hele skoleåret: 110 300 kroner.

 

 

LINJELÆRER

Torbjørn Brennum

Send e-post

Torbjørn har spilt trommer siden han var 10 år. Han har spilt trommer i popbandet Nixon og de har turnert langs hele Norge, vært A-listet på radiostasjoner i Norge, Sverige og Danmark, samt ligget på Topp10-singlelisten på iTunes. Han er og har vært involvert i diverse popband og eventband, i tillegg til freelancemusiker for flere artister.

Torbjørn gikk musikklinjen på videregående, og har en utvidet bachelorgrad i musikk fra Høgskolen i Staffeldtsgate, med trommer som hovedinstrument.

Han har en 4-års utdannelse med piano som biinstrument. I tillegg spiller han bass og gitar.

LINJETURER

Dette sier elevene
Rebecca Grønningen Smith Rebecca Grønningen Smith

Hvorfor valgte du å gå på Musikk?

Jeg valgte å søke musikk fordi det føltes på tide å bruke tiden min på det jeg liker best. Å gå musikk på folkehøyskole virket som et herlig avbrekk, men gjerne med et mer givende innhold enn et friår, som mange også vurderte etter jeg gikk ut av VGS. Musikk ved FHS Sørlandet virket som en skole hvor det var fokus på å ikke bare løfte hver enkelt elev, men også løfte musikkelevene sammen, i form av samspill og bruk av alles ferdigheter. 

Hva liker du best med å være elev på Musikk?

Det aller beste med å gå musikk er klassen. Det skapes så mye fint i musikklassrommet. De som møtte første dagen og ikke følte seg trygg på seg selv som musiker (ink. meg) fant seg fort til rette når en fikk kjenne på hvordan både lærer og de andre elevene vil en det aller beste. Annet bra med å gå musikk er variasjon, linjeturen og forholdet mellom elevene og linjelærer. 

Hvordan fungerer undervisningen?

Det var en god og uvant følelse og hver dag glede seg til undervisning. Mesteparten av musikkundervisningen sammen med linjelærer i starten var å øve inn fellesanger, for å få i gang samspillet i klassen. Dette var alltid spennende og positivt utfordrende. Vi fikk også flere og flere timer etter hvert hvor en bare jobbet med oss selv. I mitt tilfelle ble det å skrive en låt med meg som vokal. Her kunne en få hjelp av dem som spilte instrumenter og linjelærer om en skulle trenge hjelp med melodi eller tekst. Utenom hadde vi individuell hovedinstrumentundervisning, studiolære og (moro) musikkteori. 

Hvordan har du utviklet deg i løpet av året?

Jeg har utviklet meg en hel drøss i løpet av tiden min på FHS Sørlandet. Jeg kom inn i musikk-klassen ganske sjenert, uten å helt vite hva jeg egentlig var god for. I løpet av året ble jeg veldig trygg på både hovedinstrumentet, bidra i klassen og ikke mist bare det å være menneske. Jeg føler jeg fikk mer klarhet i meg selv, hva jeg vil for meg selv videre og utviklet mye mer trygghet i møte med andre generelt. 

Hva har du lært i løpet av året?

I løpet av året har jeg lært å kalle meg musiker og stå for det. Jeg har lært at åpenhet skaper trygghet og kjærlighet. Jeg har lært å se dem rundt meg, hjelpe der en kan og at det ikke er noe galt å være stolt over det man får til. Det å bo så tett på andre kommer også med utfordringer, så en bygger opp en del toleranse, som kommer godt med videre i livet. 

Hvorfor skal noen velge Musikk på FHS Sørlandet?

En skal velge Musikk ved Folkehøyskolen Sørlandet fordi en får kjenne på et vakkert felleskap, som er forbi det en har opplevd før. Et felleskap som gir deg selvtillit og mestringsfølelse, sammen med andre og som blir litt sterkere for hver låt dere spiller sammen eller for hverandre. En får jobbe med det en elsker og oppleve lærere som motiverer deg til å få til det du vil. En får også komme nært på andre mennesker, som er vakkert og lærerikt, får flere gode venner, har det kjempegøy og får mulighet lage/ skape/ spille musikk hver dag!