Linja for deg som ønsker å oppleve Afrika. Utplassering i Rwanda. Vi hjelper deg til å leve et mer bærekraftig liv, både sosialt, økonomisk og økologisk. Du skal også få lære mer om deg selv, og hvordan og hvorfor du reagerer slik du gjør i ulike situasjoner. 

 • Læringsreise til Rwanda og Uganda med frivillig arbeid
 • Offline-uke på ei hytte, uten klokke, mobil og internett
 • Bærekraftig livsstil, med månedens utfordring
 • Psykologi, selvinnsikt og verdensforståelse
 • Teambuilding, konflikthåndtering og klassemiljø
 • DIY såper, sjampo, lepomade, handlenett etc.
 • Fellestur med hele skolen: Kambodsja

Grunnlaget for å håndtere omverden, er å håndtere seg selv. Mange velger folkehøgskole fordi de ikke vet hva de vil videre, og fordi de vil lære mer om seg selv. På Globalt Fokus tar vi utgangspunkt nettopp i dette.

Gjennom samtaler og praktiske øvelser ønsker vi å gjøre deg tryggere på deg selv

Vi ønsker å gi deg en større forståelse for hvem du er og hva og hvordan du reagerer, slik at du bedre håndterer verden rundt deg.

Vi bevisstgjør oss selv at vi er en del av verden, at vi blir påvirket av den, og at vi kan påvirke den gjennom våre valg, handlinger og livsstil. Vi ønsker å vise deg noen utfordringene verden står overfor med fokus på løsningene.

Vi vil gi deg hjelp til å leve et mer bærekraftig liv, både sosialt, økonomisk og økologisk.

Linjefilm - laget av Signe J. Beitmyren, elev 2018-19

Vi forbereder oss, og reiser på en lengre inspirasjons og opplevelsesreise til Rwanda og Uganda hvor du lærer mer enn du kan gjøre i et klasserom. Rwanda og det sørlige Uganda er kjent for sitt fantastiske landskap og fugleliv, som vi og vil oppsøke både gjennom safari og tur i regnskogen.

Det er likevel i møte med mennesker som lærer oss mest.

Denne læringen skjer gjennom frivillig arbeid med lokale organisasjoner som jobber med marginaliserte grupper i lokalsamfunnet, samt dagene hvor vi lærer om folkemordet i 1994. Vi vil personlig møte tidsvitner fra begge sider av konflikten, og høre deres historier fra folkemordet, og forsoningen som har skjedd i etterkant. Turen varer totalt i ca 18 dager.

Du skal også få oppleve eksotiske Kambodsja og vakre Thailand! Sammen med hele skolen reiser vi på en fantastisk opplevelses -og dannelsesreise som du sent vil glemme! Dette blir et spennende møte med to veldig annerledes land - Det er bare å begynne å glede seg.

Mens klokker og mobiltelefoner ligger igjen på skolen trekker vi oss bort fra sivilasjonen for å kjenne på tid og fellesskap.

Pris for skoleåret 2020-21

Linjekostnader: 23 500 kroner

Totalpris for hele skoleåret: 124 500 kroner

Totalprisen inkluderer blant annet:

 • Innmeldingspenger på 2.500,-
 • Kost og losji i dobbeltrom (Rommene er nyrenoverte - alle har dusj tilknyttet).
  • 4 måltider i ukedagene. 3 i helgene.
  • Bruk av vaskemaskiner /tørketrommel.
  • Trådløst og kablet nettverk.
 • Fellestur for hele skolen til Kambodsja og Thailand
 • Linjetur til Afrika - Uganda og Rwanda
 • Kortere turer med hele skolen: Skjærgårdsturer  ++
 • Fellesopplevelser: Kilden, musikaloppsetning, konserter.
 • Tilgang på flotte fasiliteter store deler av ukene: Svømmebasseng, gymsal, bilverksted, speilsal, kinosal, slyngerom, fotostudio, lydstudio, formingsrom
Søk nå

Linjelærer

Eiliv Sørhus

Eiliv er vår kjære Globalt Fokus lærer. Eiliv elsker Afrika! - Han har et stort nettverk i Øst-Afrika og besitter en erfaring og kompetanse som få andre har. Eiliv er også lidenskapelig opptatt av miljø og bærekraft.

Eiliv Sørhus

Høydepunkter

Rwanda og Uganda
Psykologi
Bærekraft
Offline-uke
Teambuilding

Elevene forteller

Linjefilm - Afrika (laget av elev Signe, 18-19)

Studieturer

Kambodsja 1 Free Use No Credit Unsplash
Fellestur - Hele skolen
Kambodsja & Thailand

Hele skolen reiser på tur til fantastiske Kambodsja og Thailand! I mars pakker vi kofferten og vender blikket mot Asia.

IMG 2734
Linjetur
Øst-Afrika Globalt Fokus

Kom tett innpå den afrikanske hverdagen i Rwanda og Uganda. Utplassering, regnskog, sterke menneskemøter og uforglemmelige øyeblikk.

Elever om linja

Balseth Silje Annette 2

Jeg har vokst som person og lært meg selv å kjenne. Blitt mer trygg på hva jeg vil studere og hva som interesseret meg. For selv om man velger en linje på folkehøgskole så lærer man om alt mulig, man får høre hva andre tenker og gjort mye gøy som man vanligvis ikke gjør.

Silje A Balseth
Ugland Helene Slettebø 2

Jeg har lært om bærekraftig livsstil, om folkemordet i Rwanda, om verdensproblemer, og jeg har lært veldig mye om meg selv. Vi har lært at alt er ikke sånn media fremstiller det, og at media har mye makt.

Helene S Ugland
Søk nå