Det er fantastisk gøy å lage mat! – På Smak og Behag vil du få den erfaringen og kunnskapen som skal til for å lykkes på kjøkkenet. Tenk, fremover er det du som skal lage mye av maten du spiser – hvor greit er det da ikke å bruke et år på å lære og lage god og sunn mat?

  • Sushi
  • Vårruller
  • Konditorfaget
  • Pizzabaking i skikkelig ovn
  • Sanking / høsting / Fisking
  • Mat til enkelt friluftsliv, med og uten stormkjøkken
  • Eplepressing
  • Kakebaking
  • 3-retters middager
  • Gjærbakst
  • Gulasjsuppe
  • Krabbefiske og fisketeiner
  • Restemat og bærekraft
  • Julekaker
  • Vegetarmat
  • Snacks
  • Fersk sjømat, rett fra fiskebåten
  • Dessert!
  • Sjokolade, marsipan, karamell …

Vi fokuserer på det grunnleggende, og vi setter ingen krav til forkunnskaper når det kommer til matlagingen.

Du får kombinert et folkehøgskoleår med nyttig lærdom for livet!

Alle setter pris på god mat – tenk på alle de sultne magene – inkludert din egen – som vil bli imponerte over dine kommende ferdigheter på kjøkkenet!

Vi har et topp moderne skolekjøkken med 5 basestasjoner og et eget trivelig spiserom! Vi lager mat sammen med klassen vår, men vi vil også få mulighet til å vise frem talentet vårt på skolens storkjøkken. Klart vi skal lage mat til de andre elevene! – Det er nemlig lett å bli populær blant andre elever på Smak og Behag ;)

Vi kommer til å krydre hverdagene med gøyale bakekonkurranser, gårdsbesøk og utflukter til Sørlandske spesialiteter som Sørlandschips og Hennig Olsen is.

Kanskje vi har lyst til å lage noe som vi ønsker å selge? Er vi motiverte, kan vi starte skolens egen kafé – hvor overskuddet går til skolens bistandsprosjekt!

Hele skolen reiser på en fantatisk opplevelses- og dannelsesreise til Kambodsja! Dette blir et eksotisk møte med et veldig annerledes land - Dette må du bare glede deg til!

Pris for skoleåret 2020-21

Linjekostnader: 21 000 kroner

Totalpris for hele skoleåret: 122 000 kroner

Totalprisen inkluderer blant annet:

  • Innmeldingspenger på 2.500,-
  • Kost og losji i dobbeltrom (Rommene er nyrenoverte - alle har dusj tilknyttet).
    • 4 måltider i ukedagene. 3 i helgene.
    • Bruk av vaskemaskiner /tørketrommel.
    • Trådløst og kablet nettverk.
  • Fellestur for hele skolen til Kambodsja
  • Turer og utflukter med linja
  • Kortere turer med hele skolen: Skjærgårdsturer  ++
  • Fellesopplevelser: Kilden, musikaloppsetning, konserter.
  • Tilgang på flotte fasiliteter store deler av ukene: Svømmebasseng, gymsal, bilverksted, speilsal, kinosal, slyngerom, fotostudio, lydstudio, formingsrom
Søk nå

Linjelærer

Linda Antonsen Sødal

Linda er veldig begeistret for det internasjonale kjøkken! I tillegg til å like alle mulighetene som matlaging byr på, ligger kunst, håndverk og kreative fag tett inntil hjertet til Linda.

Linda Antonsen Sødal

Høydepunkter

Moderne skolekjøkken
nyttig kunnskap
Internasjonal mat
3-retters
dessert

Studieturer

Kambodsja 1 Free Use No Credit Unsplash
Fellestur - Hele skolen
Kambodsja

Hele skolen reiser på tur til fantastiske Kambodsja! I mars pakker vi kofferten og vender blikket mot Asia.