FAQ - Ofte stilte spørsmål

Kan jeg ha med egne møbler på rommet?

I utgangspunktet er alle rommene møbler med seng, skapplass, skittentøyskurv, pult og nattbord. Ønsker du noe ekstra i forhold til dette, uten at det går på brannsikkerheten løs, så er det muligheter for å få til dette!

Er det internett på rommene?

Ja. I alle rom er det uttak for internett. Ved skolestart får alle elevene en gratis internettkabel  (Ønsker du å sette opp et eget trådløst nettverk på rommet ditt, må man snakke med dataansvarlig)

Kan man ha med egen TV?

Ja det kan du – Men hvor mye du faktisk gidder å sitte på rommet ditt å se på TV er en helt annen sak!

Kan jeg ha med egen bil?

Ja, det kan du!

Må man være kristen for å gå her?

Nei, det må du ikke. Vi ønsker å møte alle elever med respekt – uavhengig om du har en personlig kristen tro eller ikke. Det er faktisk sånn at de fleste elevene som kommer til oss ikke er kristne.

Er det mange kristne aktiviteter på skolen?

Felles for alle elevene er at man har 2 timer "kristen tro" på timeplanen hver uke. Hver morgen startes også med en liten morgensamling på noen minutter. Disse morgensamlingene har ofte et kristent innhold.

Ellers er det også frivillige kristne aktiviteter som man kan være med på. For eksempel tirsdagsmøter og elevlaget. Kanskje man ønsker starte et lovsangsteam? – Eller så kan man bli med i en Bibel – og samtalegruppe.

Hvilket servicetilbud finner jeg rundt skolens omårde?

2 dagligvarebutikker ligger rett ved skolen – i den nærmeste finner du også bygdas postkontor. 50 meter unna finner du apotekutsalg som ordner bestillinger dersom det er noe spesielt du trenger. Bygdas bibliotek finnes også i kort avstand til skolen.

Trenger du noe annet, blir vi overrasket om du ikke finner dette på Sørlandssenteret (Norges største handlesenter) som ligger 20 minutter unna skolen med bil.

Er skolen stengt når det er helgefri?

Nei, det er den ikke. Det er bare i ferier at skolen er stengt. I løpet av året er det satt opp noen frihelger. Da reduseres den normale aktiviteten på skolen men du står fortsatt fritt til å være igjen. Måltider og fasilitetene er fortsatt tilgjengelige.

Hva er en stipendiat?

Hvert år har vi inntil 8 stipendiater som skal hjelpe til med å gjøre skoleåret enda bedre! – Blant annet organiserer de ulike aktiviteter i løpet av året. Fredagsquiz, lørdagskvelder og mandag-fredag ettermiddagsaktiviteter er noen eksempler på oppgaver som det gjør! På mange måter er de vanlige elever å regne som – men har altså et ekstra ansvar for å hjelpe til og sørge for at elevene får et flott år! 

Hva er tilsynsvakt?

Hver dag er det en lærer som har ansvaret for tilsynet på skolen. Denne læreren er tilgjengelig for å hjelpe til dersom en situasjon skulle oppstå – og tar seg noen runder rundt på skolens område for å sjekke at alle har det bra! Tilsynslæreren overnatter på internatet.  

Hva må jeg ha med når jeg kommer til skolen?

Dyne, pute, sengetøy +utstyret som kreves på di linje (følg denne linken for å lese mer om dette).

Er det vaskemaskiner og tørketromler på internatet?

Ja. Vi har 2 ulike baser med vaskemaskiner og tørketromler på skolen (det koster ikke noe ekstra å bruke disse maskinene). Til hver av disse basene er det et tilhørende tørkerom (om man ikke tørker klærne på tørkestativ inne på sitt eget rom).

Hvordan er kveldsrutinene på skolen?

Cirka klokken 22:30 låser tilsynsvakten undervisningsbyggene (klasserom og treningslokalene).

Klokken 23:00 forventer vi at det er stille på internatene. De som da ønsker å få sove, skal få lov til det uten å bli forstyrret!

Ønsker du å være oppe litt lenger enn til klokken 23:00, typisk i helgene, er Stua i hovedbygget åpent hele tiden. Det er også våre 5 internatstuer som ligger plassert rundt om kring på internatene. Du kan jo selvfølgelig også være på rommet ditt, så lenge du ikke forstyrrer internatroen.

Hvor ofte treningsrommene tilgjengelige?

Utenom timeplanen er treningsrommene tilgjengelige i store deler av uken. På mandag –og torsdags kvelden er svømmebassenget, styrkerommet og gymsalen opptatt i to timer. Ellers hender det at noen av treningsrommene blir leid ut i blant, men dette gis det beskjed om  i god tid i forveien.

Så mellom 15:30 – 22:30 er lokalene stort sett  tilgjengelige for trening. På lørdagen er treningslokalene tilgjengelig fra kloken 13:30 – 22:30 og på søndagen fra klokken 10:30 – 22:30.

Følg denne linken for å lese mer om treningsfasilitetene ved skolen.

Hvordan kommer jeg meg til skolen?

Med bil:

Fra vest (Stavanger-siden): Kjør forbi Kristiansand og følg E18 forbi sørlandsparken og dyreparken. Etter ca. 10 minutter tar du av med avkjørselen hvor det står (Møglestu og Birkeland). Følg skiltene mot Birkeland, fra E18 og inn til skolen tar det cirka 10 minutter å kjøre.

Fra øst (Oslo-siden): Kjør forbi Arendal – Grimstad og Lillesand. Ikke lenge etter avkjørselen til Lillesand sentrum tar du av fra E18 ved avkjørselen “Møglestu” og “Birkeland”. Følg skiltene mot Birkeland, fra E18 og inn til skolen tar det cirka 10 minutter å kjøre.

Med Buss:

Bussrutene mellom Stavanger og Oslo stopper på bussholdeplassen på Gaupemyr i Lillesand kommune. Fra Lillesand kan man ta buss videre til Birkeland.

Med Fly:

Kjevik ligger i Kristiansand kommune og ligger cirka 20 minutter unna skolen med bil.