Valgfag

Du velger 2 valgfag på høsten og 2 på våren. Valgfagstilbudet på våren er forskjellig fra høsten for å kunne gi flest mulig valgmuligheter.

Eksempler på valgfag som vi tilbyr*:

Personlighetstpsykologi

Bli mer bevisst på ulike personlighetstyper og finn ut mer om deg selv.

        

Matlaging

Vi er opptatt av baking og å lage småretter, med ernæringsriktig, variert og god mat.

Drama

I dette faget ønsker vi å øke selvfølelsen og utvikle skapende evner og anlegg hos deg ved bruk av ulike dramateknikker.

 

Fotball

Spill mye fotball! Når forholdene tillater det, spiller vi fotball ute på flott kunstgressbane! Uansett blir det mange spark på ballen! Mye fotballglede, kom og vis oss hva du kan!

Street Art

Her kan du lære mer om street art og lage et eget bilde inspirert av kunstnere som Dolk og Banksy.

 

Hybelmat

Få en innføring i hvordan du kan lage raske og sunne måltider på hybelkjøkkenet!

Styrketrening

Lær om hvordan du skal trene styrke på en god måte! Med fokus på riktig teknikk og innlæring av et bredt spekter av øvelser!

 

Interiør

Følg med på trendene, og puss opp eget møbel etter personlig stil og smak!

Jegerprøven

Benytt muligheten til å få tilegnet deg kunnskapen for å få tatt jegerprøven! Teori og praksis!

 

Kostyme

Vi setter opp en felles musikal, og lager mange av kostymene selv. Liker du håndarbeid, og er kreativ er dette kanskje et valgfag for deg?

Media

Bli med i mediagruppen for årets musikal. Mange oppgaver skal fordeles når vi skal lage en felles musikal, og er du god til å bruke media er dette kanskje et valgfag for deg?

 

Kom i form

I skolens egen gymsal og styrketrenings-rom er det gode muligheter for å bygge opp en allsidig og godt trent kropp. Et flott supplement i hverdagen til deg som liker å holde deg i form

Vokalgruppe

Et tilbud for gutter og jenter som har lyst til å synge flerstemte arrangementer av poplåter, julesanger etc.. Vi samarbeider med band-valgfag, og opptrer sammen med demi bl.a musikalen og på juleavslutningen.

 

Verksted

Innføring i sveising, bruk at verktøy og utstyr og enkelt vedlikehold på bil. Dersom du er kreativ kan du lage brukskunst ved hjelp at stål og sveiseapparat.

Kulisser / Musikal

Vi setter opp felles musikal og har behov for kulisser og rekvisitter. Er du kreativ og liker praktisk arbeid er dette kanskje et valgfag for deg?

 

Scenearbeid

Bli med å lær scenearbeid i praksis! - Faget blir tilbudt som en del av musikalarbeidet på skolen! Alle velfungerende musikaler må ha en god gjeng med scenearbeidere på plass!

Swing

Lær grunnleggende kunnskaper om swing! Mye praksis! :)

 

Veiledning

En mulighet for å finne ut mer om veien videre! Hva skal du bli? Det er godt mulig at du få svar på noe av det du lurer på om fremtiden din!

Smykkedesign

Lær ulike teknikker for smykkelaging. Bruk dine kreative sider og skap noe vakkert.

 

Gitar

Et kurs for nybegynnere og for dem som har litt erfaring. Det legges vekt på besifringsspill, samspill og akkordlære.

Musikkproduksjon

Musikkproduksjon tar for seg utstyr, kunnskap og de stegene som er for å kunne spille inn eller lage en sang. I løpet av dette valgfaget skal du ha vært gjennom prosessen med å lage en sang fra ide til sang i mp3-format. 

 

Slektsgransking

Finn ut mer om dine røtter og forfedre. Sett opp ditt slektstre. Innføring i bruk av kilder.

Band

Er du god til å spille? Vi setter opp en musikal, og du har mulighet til å bidra med ditt talent!

 

Escape Room

Vi lager i stand et Escape Room på skolen. Vi trenger et mangfold av kompetanse: Er du handy, liker du å tenke ut finurlige gåter andre skal løse, eller er interiør et interesseområde, dette kan være valgfaget for deg!

Volleyball


Bli enda bedre til å spille volleyball! Lær grunnleggende forståelse av spillet. Mye praksis!

 

Årbok

Alle vet at det er veldig kjekt å ha gode minner fra folkehøgskolen til å se tilbake på i ettertid. Har du en liten skribent i magen, eller liker godt å ta bilder!? - Da kan årbok valgfag være akkurat hva du skal velge. Sammen i et team skal vi lage en årbok som tradisjonelt blir veldig populær blant elevene. Du får muligheten til å sette ditt personlige særtrekk!

Dans

Dette er et valgfaget for deg som liker og danse og allerede kan bevege deg til musikk. Dette er et valgfag som legger opp til at du selv skal være med å utforme danser som skal bli vist på skolen i ulike sammenhenger. En veldig naturlig sammenheng er i forbindelse med musikalen som vi hvert år setter opp!

 

Run 4 fun

Lær grunnleggende kunnskap om løpeteknikk. Utstyr, mål og plan er viktige elementer i prosessen med å legge en god rutine og et godt grunnlag for la løping bli en del av hverdagen. 

Musikalskriving

Hvert år settes det opp en fellesmusikal på skolen. En musikal som alle elever skal være med på! - Og det er klart at vi trenger en god historie til noe slikt... Så har du interesse for å skrive manus, er jo dette valgfaget midt i blinken for deg!

 

Strikking / hekling

Et flott julegave-valgfag! :) Du må ikke kunne strikke fra før! - vi kan gjerne lære deg ulike teknikker.

X-fit

Høy intensitet og puls! - Et motiverende valgfag som setter fokus på å trene hele kroppen! Vår lærer med PT-utdanning lar deg lære gode treningsrutiner!

   
     
     
 * Vi tar forbehold om endringer i fag -og linjetilbud. Noen av valgfagene kan også komme til å bli arrangert som kveldskurs.