Personvernserklæring

Personvern og cookies

Folkehøgskolen Sørlandet er forpliktet til å behandle personopplysninger fra våre søkere og brukere på en forsvarlig måte.

Vi er opptatt av at du forstår hvordan vi håndterer data om deg, og i denne personvernerklæringen forklarer vi hvilken data vi samler inn, hvordan vi gjør det og hva vi bruker de til. På denne siden kan du lese mer om hvordan vi behandler personopplysninger.

Folkehøgskolen Sørlandet er underlagt norsk lov, og vi følger de til enhver tid gjeldene regler for personopplysninger, og behandling av disse. Behandlingsgrunnlaget er samtykke fra den enkelte brukeren av folkehogskole.no, med mindre noe annet er spesifisert.

Opplysninger som samles inn i forbindelse med driften av fhssorlandet.no, lagres på egne servere som driftes av leverandøren. Det er kun Folkehøgskolen Sørlandet som har tilgang til opplysningene som samles inn.

Du finner mer informasjon om personvern og personvernrelaterte saker på nettsidene til Datatilsynet.

Cookies (informasjonskapsler)

Cookies (informasjonskapsler) er små tekstfiler som blir lagret på din pc. De inneholder blant annet informasjon om hvilke nettsteder du besøker. Med informasjonskapsler kan vi registrere hvordan du bruker folkehogskole.no, og vi kan løpende forbedre nettsidene slik at de blir enklere og bedre å bruke.

Hvem ser informasjonen?

Vi bruker informasjonen internt i organisasjonen. Vi bruker ikke cookies til å generere statistikk, og vi kan dermed ikke spore din bruk av nettstedet tilbake til deg som enkeltperson. Vi sikrer at at de personopplysninger som du gir oss ikke blir misbrukt, jf. reglene i personopplysningsloven. Det gjelder for eksempel den informasjon som du gir i skjema som sendes inn, informasjon om hvordan du bruker nettstedet og alle andre opplysninger som logges ved besøk. Våre cookies kan ikke spre skadelige programmer eller skade din pc på noen måte.

Les mer om hvordan du administrerer cookies på nettvett.no

  • Nødvendige cookies: Vi bruker cookies for å huske valg du har gjort på nettstedet og for å øke brukervennligheten. Disse slettes ikke etter endt besøk. Dette gjør at fremtidig besøk på nettsiden vil være raskere og mer tilpasset deg. Om du deaktiverer disse kan vi ikke garantere at all funksjonalitet på nettstedet fungerer som den skal.
  • Sesjonsavhengige cookies: Disse brukes blant annet for å registrere at en besøkende er inne på nettsiden. Disse slettes etter endt besøk.
  • Tredjeparts cookies: Dette er cookies fra et annet domene. Disse brukes blant annet for å innhente besøksstatistikk for å kunne forbedre brukeropplevelsen av nettstedet. Google Analytics er statistikkverktøyet vi bruker.

Markedsføring

Vi bruker også cookies i samarbeid med tredjepartsaktører (Facebook, AppNexus og Adform) for å gi deg relevant og tilpasset markedsføring på andre nettsteder du besøker. Cookiesene som brukes for å få til det inneholder kun informasjon om hvilke sider du har besøkt på nettstedet vårt, og ikke opplysninger som kan identifisere deg som person.

FACEBOOK

For å vise mer relevante annnonser og få mer effektiv bruk av annonsekroner på Facebook, benytter vi måling fra Facebook som setter cookies på nettstedet vårt.

Les mer om Facebooks personvern på facebook.com

Nettstatistikk

Folkehøgskolene samler inn anonymiserte opplysninger om besøkende på fhssorlandet.no. Verktøyet vi benytter for å innhente denne statistikken er Google Analytics.

Vi samler inn nettstatistikk for å forbedre nettstedet og måle hvor godt det fungerer. Eksempler på hva statistikken gir svar på, er hvor mange som besøker nettstedet, hvilke sider som besøkes, hvor lenge besøket varer, hvilke nettsteder brukerne kommer fra og hvilke nettlesere som benyttes.

Les mer om Google analytics og personvern her

Innsyn, endring og sletting av informasjon

Du har rett til å få opplyst fra oss hvilke personopplysninger som vi har registrert om deg. Dersom de er feilaktige, ufullstendige eller irrelevante kan du kreve at opplysningene rettes eller slettes i samsvar med gjeldende lovgivning.

Dersom du ønsker å få informasjon om hva slags type opplysninger som er registrert om deg, ønsker innsyn/retting/sletting i det som er registrert om deg, eller har generelle spørsmål om behandlinger av personopplysninger ved Folkehøgskolene, kan du ta kontakt med oss på post@fhssorlandet.no