Personvern og informasjonskapsler

De aller fleste nettsider av i dag benytter seg av såkalte informasjonskapsler eller cookies for å bedre brukeropplevelsen. En informasjonskapsel er en tekstfil som ved besøk på eller interaksjon med en nettside legges i din nettlesers internminne.

Lagring av opplysninger og behandling av disse opplysningene er ikke tillatt med mindre bruker er informert om, og har samtykket til, hvilke opplysninger som behandles, hva formålet med denne behandlingen er og hvem som behandler opplysningene.

Nedenfor finner du informasjon om vår bruk av informasjonskapsler/cookies. Ved å gå inn og hente informasjon og/eller benytte tjenester på våre nettsider, samtykker du i at det settes informasjonskapsler i din nettleser - i og med at de fleste nettlesere er innstilt slik at de automatisk aksepterer cookies. Dersom du ikke vil akseptere vår bruk av cookies, kan du gå inn og trekke tilbake ditt samtykke ved å endre innstillingene i nettleseren. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at dette kan medføre at tjenestene på våre nettsider ikke fungerer optimalt.

Vi bruker disse informasjonskapslene (cookiene):

Google Analytics

Google Analytics er en nettanalysetjeneste som leveres av Google, Inc. ("Google"). Google Analytics bruker cookies for å analysere hvordan brukere benytter nettstedet. Informasjonen som genereres av en slik cookie ved bruk av det aktuelle nettstedet, inkludert din IP-adresse, sendes til Google og lagres på servere i USA.

Vi bruker anonymizeIP, en funksjon som gjør at en enkeltbruker ikke kan identifiseres.

Google bruker denne informasjonen for å vurdere bruken av nettstedet, sammenstille rapporter om aktiviteter på nettstedet for eieren av nettstedet, samt for å yte andre tjenester i tilknytning til aktiviteter på nettstedet og bruk av Internett. Google kan også overføre denne informasjonen til tredjeparter hvis dette kreves iht. lov eller i tilfeller hvor tredjeparter behandler informasjonen på vegne av Google. Google vil ikke koble din IP-adresse med annen informasjon Google har.

Vi bruker Google Analytics for å analysere bruken av våre nettsider. Vi får informasjon om hvilke sider som er mest besøkt, hvor brukerne kommer fra, på hvilke tidspunkter sidene er mest besøkt osv.

Slik administrerer du informasjonskapsler

Facebook

For å vise mer relevante annnonser og få mer effektiv bruk av annonsekroner på Facebook, benytter vi måling fra Facebook som setter cookies på nettstedet vårt.

 

 

Lagring av personopplysninger om søkere og elever

Behandlingsansvarlig

Rektor er på vegne av Folkehøgskolen Sørlandet behandlingsansvarlig for selskapets behandling av personopplysninger.

Personopplysninger som lagres

Vi lagrer følgende personopplysninger om våre elever;
Navn, adresse, telefonnummer, e-postadresse, fødselsnummer, kontonummer, statsborgerskap, kjønn, linjevalg, opplysninger om fravær og særskilte helseopplysninger.

Innhenting av personopplysninger

Vi lagrer de personopplysningene du har gitt i søknadskjemaet på folkehogskole.no i forbindelse med din søknad til skolen, og eventuelle andre opplysninger du gir oss i etterkant.

Formål med behandlingen

Vi behandler opplysningene for å kunne gjennomføre våre forpliktelser og gi undervisningstilbudet etter avtale med deg.

Vi benytter også opplysningene for å kunne gi deg informasjon i forbindelse med elevstevner og andre arrangementer som skolen har, hvis du har samtykket til det. Du kan når som helst takke nei til dette.

Utlevering av opplysninger til tredjeparter

Vi vil ikke dele, selge, overføre eller på annen måte utlevere personopplysninger til andre, med mindre vi er rettslig forpliktet til det.

Sletting av personopplysninger

Opplysninger vi har mottatt i forbindelse med din søknad lagres i vårt aktive elevregister i 10 år. Opplysninger om navn og årstall for skoleåret slettes kun på forespørsel, og kun hvis det ikke er i konflikt med bokføringsloven og annet regelverk.

Rettigheter for den registrerte

Hvis du ønsker, kan du be om at vi sletter opplysninger om deg. Dette gjelder ikke opplysninger vi har plikt til å lagre etter bokføringsloven.

Informasjonssikkerhet

Vi sikrer dine personopplysninger ved både fysisk og virtuell adgangs- og tilgangskontroll, samt ved kryptering av sensitive deler av avgitte opplysninger.

Kontaktinformasjon

Henvendelser om hvilke opplysninger som er registrert, retting og sletting kan sende skriftlig til Rektor Geir Reinertsen på; rektor@fhssorlandet.no.