Dette er et tilbud til deg som vil lære norsk på kort tid og som ønsker å få kjennskap til norsk kultur og samfunnsliv. Internatlivet gir unike muligheter for dette. Vi har elever fra mange forskjellige land.

Information in english

På Folkehøgskolen Sørlandet skal du få mulighet til å vokse og utvikle deg både faglig og som menneske i et internasjonalt samfunn.

I internatet, under måltider, på turer, gjennom musikalarbeid, lek og undervisning, blir du bedre kjent både med andre mennesker og deg selv. 

I tillegg til å lære språk, ønsker vi å gi deg innsikt i og forståelse for norsk kultur og samfunn - musikk, mat, tradisjoner, kulturskatter og natur – og vi vil gjerne lære mer om det landet og den kulturen du kommer fra.

Her på folkehøgskolen bruker vi en språkopplæringsmetode som heter suggestopedi.

Det er en morsom, intuitiv og gledesfylt måte å lære språk på. Undervisningen er først og fremst lagt til rette for deg som er nybegynner i norsk, men også for deg som har begynt å lære, men ønsker å repetere og sementere det du kan.

Vi fokuserer mye på det muntlige, slik at du raskt kan begynne å forstå og snakke med nordmenn.

Vi anbefaler å være med på det som skjer på fritiden sammen med de andre elevene – dette vil gi deg mange anledninger til å høre norsk og øve på å snakke med norske elever.

I tillegg til det faglige fokuset i klassen vil vi også få mange utvalgte smakebiter av Norge og spesielt Sørlandet.
 • Preikestolen
 • Skjærgården
 • Museer
 • Fjelltur
 • Småturer i nærområdet
 • Konserter med norske artister

Du skal også få oppleve eksotiske Kambodsja og vakre Thailand! Sammen med hele skolen reiser vi på en fantastisk opplevelsesreise som du sent vil glemme! Dette blir et spennende møte med to veldig annerledes land - Det er bare å begynne å glede seg.

Klikk her for å lese mer om denne turen.

 

 

NB: Skoleturer 2021-22 i forhold til Covid 19

Slik situasjonen er nå, i forhold til at vaksinasjonsprogrammet i Norge er kommet i gang, regner vi med at vi får gjennomført utenlandsturene som  planlagt. Naturlig nok kommer vi til å ta hensyn til eventuelle restriksjoner fra norske og utenlandske myndigheter i forhold til vår reisevirksomhet.

Vi kommer til å ha fult fokus på at det skal være trygt og forsvarlig å gjennomføre de ulike turene - sikkerheten til våre elever kommer selvsagt aller først.

For at skoleåret skal bli best mulig, vil vi gjennomføre et alternativt turopplegg i Norge dersom det ikke blir forsvarlig å reise på utenlandsturer. Vi gjør dette for å gi elevene de gode opplevelsene som en felles skoletur gir. Dette blir et rimeligere alternativ enn utenlandsturene, og eleven får da tilbakebetalt det som måtte være innbetalt ut over kostnaden til denne fellesturen. Det betyr at om vi dessverre ikke får reist på utelandsturene som planlagt, vil skolåret koste (en del) mindre for elevene.

Pris for skoleåret 2021-22

Linjekostnader: 9 500 kroner

Totalpris for hele skoleåret: 114 000 kroner

Totalprisen inkluderer blant annet:

 • Innmeldingspenger på 2.500,-
 • Kost og losji i dobbeltrom (alle har dusj tilknyttet).
  • 4 måltider i ukedagene. 3 i helgene.
  • Bruk av vaskemaskiner /tørketrommel.
  • Trådløst og kablet nettverk.
 • Fellestur for hele skolen til Kambodsja og Thailand
 • Linjetur til Preikestolen
 • Kortere turer med hele skolen: Skjærgårdsturer  ++
 • Fellesopplevelser: Musikaloppsetning, konserter.
 • Tilgang på flotte fasiliteter store deler av ukene: Svømmebasseng, gymsal, bilverksted, speilsal, kinosal, slyngerom, fotostudio, lydstudio, formingsrom
Søk nå

Linjelærer

Linda Antonsen Sødal

I tillegg til utdanning innen norskopplæring, har Linda også en betydelig del av estetiske fag i sin utdanning. Har etter hvert blitt vår kreative og dyktige lærer på internasjonal linje. Har nylig fullført et veldig interessant språkopplæringskurs: Suggestopi!

e-post: linda@fhssorlandet.no

Linda Antonsen Sødal

Høydepunkter

Språkopplæring
Variasjon
Opplev Sør-Norge
Lær om Norge
Preikestolen

Linjevideo

Studieturer

Kambodsja 1 Free Use No Credit Unsplash
Fellestur - Hele skolen
Kambodsja & Thailand

Hele skolen reiser på tur til fantastiske Kambodsja og Thailand! I mars pakker vi kofferten og vender blikket mot Asia.

123
Linjetur
Preikestolen - Internasjonal

Opplev majestetiske Preikestolen. Vi tar turen til et av vårt lands mest besøkte landemerker som du sent vil glemme!

Elever om linja

Su

Jeg snakker norsk hver dag med mange på skolen og jeg blir kjent med mange nye kulturer. Jeg kommer aldri til å glemme dette spennende året og jeg vil savne dette resten av livet! Jeg har mange gode venner og skolen har dyktige lærere.

Trần Thuấn Nhã, elev 20-21
Kaja Boas

Jeg har lært masse om norsk kultur og språk. Turen til Preikestolen var kjempegøy. Vi har den beste læreren. Vi lærer mye på forskjellige måter, og hun gjør det morsomt og enkelt for oss å lære et nytt språk.

Kaja Lena Boas, Elev 20-21
Søk nå