Liverpool-supporter? Fotball - og aktivitetslinje for deg som elsker Liverpool. Trening, kamper, ballspill, tur til Liverpool og stort LFC-fokus. YNWA!

 • Vi fokuserer mye på klubben Liverpool. Vi følger klubben tett med å holde oss oppdatert på alt som skjer. Blir bedre kjent med klubbens historie og følger med på kamper i sesongen. Vi har god kontakt med den norske supporterklubben hvor vi får innspill på interessante saker om Liverpool.
 • Hverdagene består ellers i mange og gode fotballøkter (opptil 4 økter) med vekt på teknikk, taktikk og samspill. Vi legger også inn noe tester og en del gøye småkonkurranser.

Det kommer til å bli en del kamper og turneringer mot andre lag (folkehøgskoler, internatskoler samt div. klubblag)

 • I tillegg til fotballøktene blir det lagt opp til faste økter med basistrening (styrke, utholdenhet og bevegelighet), samt noen andre idrettsaktiviteter (for variasjon og avlastning) som f.eks. rafting, frisbeegolf, padel, klatrepark ++
 • I løpet av året vil vi besøke fotballklubber i nærområdet. Blant annet tar vi turen til Sør Arena for å møte trener og spillere for å se hvordan apparatet rundt en toppklubb fungerer. På Sør Arena vil dessuten det klassiske oppgjøret mellom linjene Fotball og Multisport utkjempes. Vi besøker også 1. divisjonsklubben Jerv i Grimstad.

 • Vi benytter i hovedsak kunstgressbanen som ligger like ved skolen. Der er det en idrettspark med både 11- og 7-er bane. På vinterstid bruker vi Sørlandshallen, den lokale idrettshallen og vår egen gymsal.
 • FLUNKENDE  NY IDRETTSHALL! Akkurat nå bygger vi ny idrettshall (grunnflate = håndballbane). Denne skal stå klar høsten 2022. Det gleder vi oss veldig til! Følg denne linken for å se bilder og video fra byggingen.
 • Skolen har i tillegg til idrettshall et moderne styrkerom (165 m2), gymsal og svømmebasseng.
 • I nærområdet er det lysløype, skiskytterarena, klatrevegg, rafte- / padleelv og godt joggeterreng.

Et stort høydepunkt er når vi drar til Liverpool for å oppleve den gode stemninga rundt en Premier League-kamp.

Vi skal oppleve kamp på Anfield.

Besøk og omvisning på arenaen, fotballmuseet og akademiet. Vi bruker også tid på å bli bedre kjent i selve byen, som byr på mer enn fotball. Blant annet er byen kjent for The Beatles.

Vi skal på tur - du velger hvor du vil reise!

Disse turene arrangeres parallelt - og du velger altså selv hvilket av turoppleggene du vil være med på.

Valgmulighetene:

 • Tur til Kambodsja (19.000.- ekstra)
 • Tur til Budapest, Ungarn (9.000 ,- ekstra)
 • Tur uten fly. Vi jobber med å finne et eller et par gode alternativer som ikke koster noe ekstra ut over det som betales i skolepengene. Disse destinasjonene er ikke helt bestemt enda, men vi kommer tilbake til dette.

Valget om å bli med på en av disse turene gjøres etter at skoleåret er kommet i gang.

Du kommer også til å få en grundig presentasjon av turene og innholdet før du bestemmer deg.

 

Du kan lese mer om turene ved å trykke på denne linken.

Pris for skoleåret 2022-23

Linjekostnader: 22 000 kroner

Totalpris for hele skoleåret: 120 500 kroner

Totalprisen inkluderer blant annet:

 • Innmeldingspenger på 2.500,-
 • Kost og losji i dobbeltrom (alle har dusj tilknyttet).
  • 4 måltider i ukedagene. 3 i helgene.
  • Bruk av vaskemaskiner og tørketrommel.
  • Trådløst og kablet nettverk.
 • Linjetur til England og Premier League - kamp på Anfield!
 • Kortere turer med hele skolen: Skjærgårdsturer, Dyreparken  ++
 • Tilgang på flotte fasiliteter store deler av ukene: Svømmebasseng, gymsal, bilverksted, styrkerom speilsal, slyngerom, lydstudio, formingsrom + NY idrettshall står klar høsten 2022!
Søk nå

Linjelærer

Frode Lindtveit

For Frode er det et lag som gjelder; Liverpool F.C! Han elsker fotball, og trives veldig godt i rollen som lærer på fotballinja! Han er engasjert i bygdas fotballmiljø, og setter stor pris på å få være med å videreutvikle fotballtalenter. I tillegg til fotball er Frode også veldig glad i friluftsliv.

e-post: frode@fhssorlandet.no

Frode Lindtveit

Høydepunkter

Anfield
Liverpool-fokus
Premier League
Kamper og turneringer
Mye spill med ball

Studieturer

010
Linjetur
Premier League - Fotball - Liverpool

Vi tar turen over til England for å oppleve Premier League - på selveste Anfield stadion! Dette blir en opplevelse du sent kommer til å glemme.

Kambodsja Til Nett V22
Valgfri tur til Kambodsja
Kambodsja

Ønsker du å oppleve eksotiske Kambodsja? Dette er turen for deg som ønsker å komme tettere innpå et spennende asiastisk land som byr på vakker natur, yrende folkeliv, et rikt kulturliv og spennende historier.

Pexels Nikolett Emmert 3605968
Valgfri tur til Øst-Europas Paris
Europeisk Storby - Budapest

Våren 2023 kommer vi til å sette kursen sørover til Budapest. Dette blir en kjempeflott tur til en av Europas juveler - også kalt Øst-Europas Paris!

Elever om linja

Kristian Olsen

Det beste med å gå Fotball Liverpool er å kunne spille fotball flere ganger i uka, samtidig som man har fokus på den beste klubben i verden, nemlig Liverpool. Jeg har lært masse om historien til Liverpool og fått utviklet meg selv som spiller på fotballbanen. Hverdagene på Folkehøgskolen Sørlandet er veldig spennende. Det er alltid noe å gjøre, om det er å spille biljard, være i stua eller å være sosial andre steder.

Kristian Olsen - elev 20-21
Lene Fosstveit Haugland

Det beste med å gå Fotball-Liverpool linja er samholdet i klassen, vi er et fotballag på banen men også på fritiden. Vi har en helt fantastisk lærer som legger opp til at alle skal være med og at alle blir inkludert. Det er en linje der jeg har fått utviklet meg godt i fotballen, lært mye nytt om Liverpool FC og virkelig fått kjent på hva YNWA står for.

Lene Fosstveit Haugland - Elev 20-21
Simen Thomassen

Det beste med å gå denne linjen er at man spiller utrolig mye fotball og iløpet av året har vi gjort andre gøye ting som Padel, Curling, Fjelltur og Høyt og Lavt klatrepark. Det som også er så bra er at det ikke bare er fokus på fotball men også på klubben vi elsker nemlig Liverpool FC. Så drømmelinjen for meg!!

Simen Aleksander Thomassen - Elev 20-21
Magnus Hodne

Det beste med fotball Liverpool er å ha muligheten til å spille og se på fotball med medelever som har de samme interessene som seg selv. Jeg liker også at skolen har mange elever og et bredt utvalg av linjer. Dette skaper mangfold og gjør at alle vil finne noen de kommer godt overens med.

Magnus Hodne - Elev 20-21
Søk nå