Utforsk street food i Europa. Turer til gård, skog og hav. Lær å lage mat med ferske, norske råvarer på vårt velutstyrte skolekjøkken. Alt fra hverdagsmat til å dekke festbordet.

Er du klar for å ta matlaging til et helt nytt nivå? 

På vår matlinje kombinerer vi det beste fra to verdener: street food fra spennende matkulturer over hele verden og norske råvarer, gjerne rett fra naturen. Her får du lære å lage digg mat fra bunnen av, enten det er noe enkelt til hverdags eller spektakulære festmåltider. 

Food Lab: eksperimenter med smaker og teknikker. Sammen tester vi retter som virkelig setter smaksløkene i sving.  

Mat er ikke bare noe vi lager – det er noe vi deler. Hos oss handler måltidene like mye om fellesskap som om smak. Vi samles rundt bordet for å nyte maten vi har laget, og skaper minner gjennom gode samtaler og opplevelser. 

Sammen mekker vi vår egen food truck, hvor vi tar maten ut til folket. Du vil få praktisk erfaring med å lage, selge og presentere mat på ekte street food-vis. 

I samarbeid med lokale matprodusenter og matentusiaster, jobber vi for å få en dypere forståelse for hvor maten kommer fra. Vi besøker lokale gårder og høster fra naturens skatter – alt for å gi deg en nær tilknytning til råvarene du bruker. 

Er du klar for en skolehverdag fylt med smaker, kreativitet, og ekte matglede? 

Velkommen til oss! 

Befinner du deg ett eller annet sted på skalaen fra «hvordan koke vann?» til «sliper kniven før jeg kutter tomat» er denne linjen for deg.

Dette vil du lære:

Målet vårt er at du skal kunne åpne kjøleskapet på en hverdag og lage noe godt ut fra det du finner der, og at du med selvtillit kaster deg ut i å lage et festmåltid for venner. Så hvis det høres ut som noe du ønsker å strekke deg mot, passer du godt inn her hos oss. 

I løpet av skoleåret kommer vi til å reise på to turer for å oppleve noe av den fantastiske matkulturen som finnes i Europa:

Italia og Frankrike

Høstturen går til Italia og Frankrike – to matkulturer som har påvirket resten av verden i stor grad. Fra Toscana til Paris – matkurs, markeder, sykkeltur gjennom olivenlunder, Mona Lisa, pasta, olivenolje, ost og croissanter.

Vintertur til Øst-Europas skattkammer

Destinasjonen for vinterturen vår bestemmer vi sammen. Hva med Romania: covrigi rett fra ovnen i en gate i Bucuresti og lokal ost og vampyrhistorier i Transylvania? Eller Tyrkia: kebab og myk baklava, duften av krydder og varme kvelder ved sjøen?

Fellestur til Danmark 

I starten av skoleåret reiser hele skolen til Rønbjerg Feriecenter i Danmark. På denne turen blir vi godt kjent, og vi legger grunnlaget for et godt og trygt fellesskap som fortsetter når vi er tilbake på Sørlandet. En veldig fin start på året! 

Fellestur til Danmark

 

Utenlandstur på tvers av linjene

Senere, på begynnelsen av våren, reiser hele skolen på tur samtidig, men til ulike destinasjoner. Da velger du én av fire alternativer, og reiser sammen med elever fra andre linjer. Disse turene er innholdsrike på hver sin måte, og byr på inntrykk, menneskemøter og opplevelser du vil få stor glede av! Én av turene er inkludert i skoleprisen, så den koster ikke noe ekstra å bli med på. De andre turene koster ekstra. 

Alle velger ett av tre alternativer for utenlandstur på tvers av linjene. Disse arrangeres samtidig. Valget tar du etter at du har begynt på skolen.

  1. København, Danmark (inkludert i skoleprisen).
  2. England (koster ekstra).
  3. Ecuador og Galápagos (koster ekstra).

Turene vil bli arrangert ca. i mars måned 2026.

Det vil bli gitt mer informasjon om alle turene før du velger hvilken tur du vil reise på. Du kan lese mer om alle turene her.

Bading i Amazonas

Hos oss blir du en del av et stort, inkluderende miljø hvor alle blir kjent – selvfølgelig på kryss av linjene. Derfor prioriterer vi å være sammen

  • Overnattingstur i Skjærgården (Havglimt!)
  • Danmarkstur med hele gjengen
  • Fjelltur
  • Diverse turneringer
  • Stor fellesstue å henge i på fritiden
  • Annerledesuker hvor vi blander klassene i forhold til hva du ønsker å bidra med:
    • Praktisk arbeid
    • Eventyrforestilling for 1. klassingene i bygda
    • Underholdningsshow for foreldre
    • Lære og styre lyd og lys
    • Filme / fotografere
  • Mange fritidsaktiviteter å velge blant – ofte noe som arrangeres hver dag.
  • Natt-tur i måneskinn
  • Juleverksted
  • Kosekvelder
  • Hallaktiviteter
  • Supertrivelige elevkvelder

I samarbeid med lokale matprodusenter og matentusiaster, jobber vi for å få en dypere forståelse for hvor maten kommer fra. Vi besøker lokale gårder og høster fra naturens skatter – alt for å gi deg en nær tilknytning til råvarene du bruker. 

Med mat i tankene, prøver vi å finne skattene – et lokalt, prisvinnende ysteri, en økologisk hage, en iskremfabrikk, eller en bonde med drømmer. I sesong kan vi sanke selv – eple og plomme, sopp eller tang. Selvsagt går vi også ut og spiser mat andre har laget, kanskje får vi et tips eller to? 

Søk nå