Valgfag

Du velger 2 valgfag på høsten og 2 på våren.

Eksempler på valgfag som vi tilbyr*:

Bli mer bevisst på ulike personlighetstyper og finn ut mer om deg selv.

Lær og lag sunne, gode og næringsrike retter. Vi har et topp moderne skolekjøkken hvor du kan lære og briljere på kjøkkenet! Du får prøve deg innen mange ulike mattradisjoner, som for eksempel middager, dessert, bakstverk og helgekos.

Spill mye fotball! Når forholdene tillater det, spiller vi fotball ute på flott kunstgressbane! Uansett blir det mange spark på ballen! Mye fotballglede, kom og vis oss hva du kan!

Her kan du lære mer om street art og lage et eget bilde inspirert av kunstnere som Dolk og Banksy.

Lær om hvordan du skal trene styrke på en god måte! Med fokus på riktig teknikk og innlæring av et bredt spekter av øvelser!

Benytt muligheten til å få tilegnet deg kunnskapen for å få tatt jegerprøven! Teori og praksis!

Med skolens treningsfasiliteter er det gode muligheter for å bygge opp en allsidig og godt trent kropp. Et flott supplement i hverdagen til deg som liker å holde deg i form. Dette er faget som gir deg muligheten til mange varierte treningsformer.

Lær grunnleggende kunnskaper om swing! Mye praksis! :)

En mulighet for å finne ut mer om veien videre! Hva skal du bli? Det er godt mulig at du få svar på noe av det du lurer på om fremtiden din!

Lær ulike teknikker for smykkelaging. Bruk dine kreative sider og skap noe vakkert.

Et kurs for nybegynnere og for dem som har litt erfaring. Det legges vekt på besifringsspill, samspill og akkordlære.

Musikkproduksjon tar for seg utstyr, kunnskap og de stegene som er for å kunne spille inn eller lage en sang. I løpet av dette valgfaget skal du ha vært gjennom prosessen med å lage en sang fra ide til sang i mp3-format.

Er du god til å spille? Vi setter opp en musikal, og du har mulighet til å bidra med ditt talent!

Vi lager i stand et Escape Room på skolen. Vi trenger et mangfold av kompetanse: Er du handy, liker du å tenke ut finurlige gåter andre skal løse, eller er interiør et interesseområde, dette er valgfaget for deg!

Bli enda bedre til å spille volleyball! Lær grunnleggende forståelse av spillet. Mye praksis!

Alle vet at det er veldig kjekt å ha gode minner fra folkehøgskolen til å se tilbake på i ettertid. Har du en liten skribent i magen, eller liker godt å ta bilder!? - Da kan årbok valgfag være akkurat hva du skal velge. Sammen i et team skal vi lage en årbok som tradisjonelt blir veldig populær blant elevene. Du får muligheten til å sette ditt personlige særtrekk!

Hvert år settes det opp en fellesmusikal på skolen. En musikal som alle elever skal være med på! - Og det er klart at vi trenger en god historie til noe slikt... Så har du interesse for å skrive manus, er jo dette valgfaget midt i blinken for deg!

Høy intensitet og puls! - Et motiverende valgfag som setter fokus på å trene hele kroppen! Vår lærer med PT-utdanning lar deg lære gode treningsrutiner!

Du trenger ikke å ha noen kunnskaper om strikking fra før. Men er du klar for noen utfordringer, tar vi oss gjerne tid til å lære deg ulike teknikker.

Lær grunnleggende kunnskap om løpeteknikk. Utstyr, mål og plan er viktige elementer i prosessen med å legge en god rutine og et godt grunnlag for la løping bli en del av hverdagen.

* Vi tar forbehold om endringer i fag -og linjetilbud. Noen av valgfagene kan også komme til å bli arrangert som kveldskurs.