Ahob(030)
Destinasjon

New Zeland - Fra Hobbition til Hogwarts

Linjetur

På våren reiser vi til New Zealand i 2-3 uker. Sammen skaper vi minner for livet, og tester egne grenser.

På våren reiser vi til New Zealand i 2-3 uker. Sammen skaper vi minner for livet, og tester egne grenser.

 

New Zealand er kjent fra filminnspillinger av store fantasy-verk som Ringenes Herre, Hobbiten, Avatar og Narnia. Vi besøker Weta Studios for å lærer mer om skapelsen av disse filmene, og reiser til det verdensberømte filmsettet Hobbiton. Der får du en spesialomvisning blant hobbithullene, og et herlig måltid på The Green Dragon. Vi besøker også nydelige Cathedral Cove, som er kjent fra innspillingen av Prins Caspian (Narnia), og Tongariro Nasjonalpark hvor Mordor ble til.

På reisen lærer du om lokale fortellinger og legender fortalt av maoriene, som er urbefolkningen på New Zealand. Dette gir deg innblikk i et fantasy-univers som er ganske ulikt det du finner i Europa. Visste du for eksempel at halvguden Maui fra Moana er en kjent karakter i flere polynesiske myter? Vi lærer mer om historien til New Zealand på Auckland museum, og besøker kulturhovedstaden Rotorua.

New Zealand er ellers kjent for mange actionfylte aktiviteter og vakker natur. Kanskje blir det mulighet for strikkhopping eller kjøring med RIB. Vi stopper ved Waitomo Caves for å se de spektakulære sankthansormene, besøker «kjempetrærne» i Redwood forest, og nyter kilder varmet opp av den vulkanske undergrunnen. Tid til byliv og egen utforskning blir det også.

Er du klar for å delta i fellowshipet?

Dette blir et eventyr selv Bilbo ville vært stolt av.