Dronefoto H17

Beliggenhet

Folkehøgskolen Sørlandet ligger idyllisk til i landlige omgivelser i Birkenes kommune. Sørlandets hovedstad, Kristiansand, er ca. 3 mil unna. Det er en drøy mil til kystperlen Lillesand.

Birkeland er et godt utviklet tettsted, og i sentrum ligger skolen.

I umiddelbar nærhet finner du butikker, gatekjøkken, bakeri, bibliotek, idrettsanlegg, helsestasjon osv.

Om du ønsker et bredere utvalg når det gjelder shopping, er det ikke langt til Nordens største kjøpesenter (i areal): Sørlandssenteret. Det ligger rett ved Dyreparken og IKEA, og tar ca. 20 minutter i bil.

Kristiansand Lufthavn Kjevik ligger 2 mil unna. 4-felts motorvei (E-18) mellom Kristiansand og Grimstad sørger for at trafikken flyter bra i regionen (fra avkjørselen ved E-18 tar det 10 minutter inn til skolen).

Badevann like ved skolen

I tillegg til de vanlige klasserommene finnes det mange spesialrom ved skolen:

• Basseng med badstue
  • Styrkerom
  • Fitnessrom
  • Filmsal
  • Fotostudio
  • Lydstudio
  • Stor fellesstue for alle rett ved matsalen
  • Bortennisbord og biljardbord
  • 5 internatstuer
  • Bilverksted
  • skolekjøkken (2 stk!)
  • Gymsal
  • Store samlingsrom for alle elevene
  • Formingsrom

Rommene blir selvfølgelig mye brukt i undervisningen. Men også når timeplanen er ferdig, står rommene ledig til din disposisjon store deler av uka.