Pexels Nikolett Emmert 3605968
Destinasjon

Budapest

Valgfri tur til Øst-Europas Paris

Våren 2023 kommer vi til å sette kursen sørover til Budapest. Dette blir en kjempeflott tur til en av Europas juveler - også kalt Øst-Europas Paris!

Budapest - Øst-Europas Paris!

Dette er den største byen, og selve hjertet i Ungarn. Byen deles i Buda og Pest av den vakre elven Donau. På vestsiden ligger Buda-høydene, byens eldste del - her finner man brosteinsgater, middelalderbygninger, små særegne butikker og en praktfull utsikt. Budapest har et rikt kulturliv, og et stort utvalg av underholdning og aktivitetstilbud. Budapest har over 100 varme kilder, og et besøk hos et av byens kurbad må bare oppleves. Gågaten Váci utca er byens shoppingstrøk, der du finner alt fra antikviteter til eksklusive smykker og designerklær. Dessuten er markedshallen og loppemarkedet en opplevelse.

Mulighetene er mange:

  • Guiding rundt i byen
  • Et besøk på et av byens kurbad med naturlig oppvarmet vann, gjerne utendørs under en kjølig vinterhimmel, må vi bare få til!
  • Det blir mange velsmakende fellesmåltider på koselige restauranter.
  • En båttur på Donau på kveldstid er en flott opplevelse.
  • Dagstur til den lille idylliske kunstnerbyen Szentendre
  • Flotte opplevelser på aktuelle kulturarrangementer

NB: Dette er en valgfri skoletur. Turen til Budapest er en av flere valgmuligheter (som arrangeres samtidig), som du velger etter at du har begynt på skolen:

  1. Tur til Kamobodsja (19.000.- ekstra)
  2. Tur til Budapest, Ungarn (9.000 ,- ekstra)
  3. Tur uten fly. Vi jobber med å finne et eller et par gode alternativer som ikke koster noe ekstra ut over det som betales i skolepengene. Dette blir presentert senere våren 22.

I utgangspunktet ønsker vi å arrangere turene i ca. mars måned 2023.